Tel:  (05) 6401 460, E-mail

NOVICE JAHANJE

Dresurno jahanje

Vsak, ki je že kdaj sedel na konju oziroma redno jaha, mora priznati, da so dober galop, odličen preskok ovire ali popolno izvedena dresurna vaja pravzaprav zmage v malem. Če ste morda med tistimi, ki še niso sedeli na konju, pa verjetno veste, da že zgolj opazovanje elegantnega in usklajenega gibanja jahača in konja zbuja prav posebne občutke. Poznam kar nekaj ljudi, ki lahko konje ali jahanje konjev opazujejo po cele ure, ne da bi jim za trenutek postalo dolgčas.
 
Moramo priznati, da nas konji pomirjajo. Ne glede na to, ali jih gledamo s klopce ob maneži ali pa jih doživljamo iz sedla. In ravno zaradi tega je jahanje konjev čisto posebna aktivnost, ki ji praktično ni para. Pa ne samo posebna aktivnost, jahanje je lahko celo neke vrste terapija, še posebej dobrodošla v današnjem norem svetu. Zakaj?
 
Če odtavate v mislih, boste odtavali tudi v resnici.
 
Jahanje zahteva zbranost in osredotočenost, na konja in nase. Če vam bodo misli le za nekaj trenutkov zatavale, bo hitro zataval tudi konj, na katerem sedite. Tako se lahko namesto učenja sedečega kasa ali elegantne dresurne naloge oba s konjem znajdeta v kotu maneže in ne vesta, kaj bi sama s sabo.
 
Jahanje konjev je tako ena izmed redkih aktivnosti, pri kateri skorajda morate odmisliti ves zunanji svet (no, razen kakšnih dejavnikov, ki bi lahko prestrašili konja) in vsaj za eno uro pozabiti na svoje težave, skrbi in stres.
 
Pri konjih ni prostora za slabiče. Preberite več: Dresurno jahanje

24.9.16-POKAL SLOVENIJE

Martina Prunk zmagovalka Pokala Slovenije

Finale Pokala Slovenije v dresurnem jahanju v Novem Mestu 24. – 25. 9. 16. Naša Martina Prunk je ponovno dokazala, da je najboljša saj je s svojim konjem Weltogoslarjem postala poleg državne prvakinje še zmagovalka Pokala Slovenije za leto 2016 v kategoriji mlajši mladinci. Tekme za pokal Slovenije so se vrstile čez vse leto.  S petimi prvimi mesti in enim drugim mestom, ter odličnima nastopoma v finalu pokala tako v soboto kot nedeljo, ko je dosegla zelo visoke ocene je prepričljivo zmagala. Zmage so plod pridnega in trdega dela s svojo izkušeno trenerko Nastio Vrčkovnik – Konjeniški klub Obala Škofije.

 

 

10.9.16 - Državno prvenstvo

Državna prvakinja Martina Prunk v dresurnem jahanju kategorija mlajši mladinci.

V Mariboru se je 9. – 11. 9. odvijalo državno prvenstvo v dresurnem jahanju. Martina je s svojim konjem Weltgoslar in pod vodstvom trenerke Nastje Vrčkovnik prepričljivo zmagala tako v soboto kot nedeljo in osvojila naslov državne prvakinje. Martini, Veltiju in Nastji čestitamo in želimo še veliko zmag in naslovov.

7.5.16 - Tekma v Ljubljani

Za nami je še ena uspešna tekma v dresurnem jahanju. Tekma je bila v soboto v Ljubljani – konjeniški klub Pip. Naša Martina je z Veltyem dosegla 2. mesto v L2, Nastia in Casbah pa 2. mesto v LM4. Čestitamo!

27.9.15 POKAL SLOVENIJE

Na tekmi za Pokal Slovenije, ki je potekala ta vikend v Novem Mestu je

Martina zasedla odlično drugo mesto med mlajšimi mladinci.

19.9.15 TEKMA MEDLJAN

Na tekmi v Medljanu je Martina dosegla odlično prvo mesto.

28.8.15 DRŽAVNO LJUBLJANA

Na državnem prvenstvu, ki je potekalo v Ljubljani je Martina dosegla 8.mesto med mlajšimi mladinci. 

25.7.15 TEKMA C.I. GELINDO DEI MAGREDI

 Na tekmi v Italiji je Martina dosegla eno tretje mesto, dve četrti in eno peto mesto. Kar je zelo dober rezultat glede na to, da je bila najmlajša v kategorijah. 

 

27.6.15 Tekma v Ribnici

Na tekmi v Ribnici na posestvu Ugar je Martina osvojila 2. mesto. To je odličen rezultat, saj je bila najmlajša tekmovalka na tekmi in prve tekmovalke pa res ni mogla premagati, saj je bila to starejša in izkušena tekmovalka s S licenco.

 

7.6.15 Tekma v Ljubljani

Martina je osvojila odlično 2.mesto med mlajšimi mladinci.

 

16.5.15 Tekma v Ljubljani

Martina je osvojila 3. mesto v konkurenci s starejšimi tekmovalkami v

slovenskem pokalu in 1. mesto v Pokalu Slovenije kategorija Junior.

9.5.15 Tekma v Mariboru

Na tekmi v Mariboru je Martina osvojila 1. in 3 . mesto v konkurenci s starejšimi izkušnejšimi sotekmovalkami.

15.3.15 Tekma Vivaro

Martina je nastopila na prvi tekmi letos v Italiji in osvojila dve 1.mesti, čestitamo!

Športnik MOK za leto 2014

Oba naša tekmovalca Nik in Martina Prunk sta na prireditvi športnik Kopra od mestne občine Koper prejela priznanji za športne dosežke v letu 2014.

Zaključek sezone 2014

Martina je uspešno zaključila tekmovalno sezono 2014 ; postala je prvakinja v

italijanskem pokalu G.I.D. - Gruppo Italiano dressage

 

1. TEKMA V DRESURNEM JAHANJU

V nedeljo 18.5. je Martina Prunk odjahala svojo prvo tekmo v dresurnem jahanju. Tudi za njenega konja Veltya je bila to prav tekma. Tekma je bila v kraju Lestizza pri Udinah - Italija. Oba sta se odlično odrezala saj sta v kategoriji E70 dosegla 1. MESTO v kategoriji E100 pa 3. MESTO, kar je glede na to, da so bile sotekmovalke izkušene in starejše res odlično.

ŠPORTNI KLUB MEGA
Plavje 20
6281 ŠKOFIJE 

ID za ddv: SI44868740
MATIČNA ŠTEVILKA: 1169815000
IBAN: SI56101000029200196  (Banka Koper)
SPONZORJI DONATORJI
                                   
Joomla templates by Joomlashine