Tel:  (05) 6401 460, E-mail

NOVICE KARTING

28.6.16 - Prunk izpolnil cilj v Portimau

Portimao je minuli konec tedna gostil drugo dirko svetovne karting serije CIK-FIA Academy Trophy. Tudi tokrat je barve Slovenije zastopal Nik Prunk, ki je izpolnil zastavljeni cilj in se uvrstil v finale.

Potem, ko je mladi Koprčan na uvodni dirki prvenstva v francoskem Essayu ostal na pragu finala, se je na dirko v Portimao podal z jasnim ciljem, uvrstitvijo med 34 najboljših. Dirke na Portugalskem se je v razredu Academy Trophy udeležilo sedeminštirideset voznikov iz šestintridesetih držav, tekmovanje pa je potekalo v sklopu tretje dirke evropskega prvenstva CIK-FIA v kategorijah OK in OK-Junior. 

Prunk se je hitro spoprijateljil s tehnično zahtevno stezo, nekoliko več preglavic mu je povzročalo privajanje na zahtevne razmere na stezi, saj sta peklenska vročina in veliko število tekmovalcev pripomogla k temu, da je asfalt nudil izjemen oprijem. Nevajen podobnih razmer, je moral nekoliko prilagoditi stil vožnje, saj mu izkušnje, ki jih pridobiva na dirkah državnega prvenstva nikoli ne nudijo podobnih pogojev. Povsem v nasprotju z večino tekmecev, ki si izkušnje nabirajo v močnih nacionalnih prvenstvih in drugih mednarodnih tekmovanjih.

Obetavni časi na prostih treningih so namigovali, da je ekipa na pragu uvrstitve v finale. Kvalifikacije se žal znova niso razpletle po Prunkovih željah, saj se je zaradi taktnične napake uvrstil šele na 36. mesto, ki mu je znova prineslo slabo štartno izhodišče v kvalifikacijskih vožnjah. S solidnimi predstavami, 22. in 19. mestom v kvalifikacijskih dirkah, se mu je neposreden preboj v finale, kamor vodi uvrstitev med najboljšo osemindvajseterico po točkah iz kvalifikacijskih dirk, znova izmuznila za las. V borbo za nastop v finalu se je moral podati v repasaž.

Drugo štartno mesto v repasažu je pomenilo dobro izhodišče, saj se v finale uvrsti šest najboljših tekmovalcev iz repasaža. Slab štart je Primorca znova postavil v nezavidljiv položaj, saj je vso dirko vozil na šestem mestu, na koncu pa odbil vse napade tekmecev in se kot prvi Slovenec po več kot desetletju znova uvrstil v finale mednarodnega tekmovanja pod okriljem CIK-FIA.

Polfinalno vožnjo, ki določa štartni vrstni red za nastop v finalu, je začel povsem iz začelja. Z odličnim štartom, nekaj drznimi prehitevalnimi manevri in osebnim rekordom steze je pridobil kar štirinajst mest in se uvrstil na 20. mesto. Odlično štartno izhodišče je zapravil že v prvem krogu finalne dirke, sanje o preboju med petnajsterico pa so se razblinile v tretjem krogu, ko se je neposrečen prehitevalni manever končal z odstopom. Finale je tako sklenil na 33. mestu. Zmage se je veselil Belgijec Xavier Handsaeme, drugo mesto je osvojil Callum Bradshaw iz Velike Britanije, tretje pa Litvanec Kasparas Vaskelis. V skupnem seštevku se je v vodstvu po dveh dirkah utrdil Britanec Bradshaw.

"Vesel sem uvrstitve v finale, a se hkrati zavedam, da v Portimau nisem pokazal vsega kar znam. Preveč je bilo napak, zlasti sem jezen, da sem znova odpovedal v kvalifikacijah. Tudi odstop v finalu je bila popolnoma moja krivda, a je bila po slabem štartu želja po preboju naprej prevelika in pripetila se je napaka. Tudi stil vožnje bo potrebno še nekoliko izpiliti," je po koncu tekmovanja povedal Nik Prunk.

"Zadovoljen sem, da je Nik izpolnil cilj in se uvrstil v finale. V svojem drugem nastopu na mednarodni sceni je fant nedvomno pokazal napredek, zagotovo pa so k temu nekoliko pripomogle izkušnje, ki jih je pridobil na pripravah v Italiji. Znova se je pokazalo, da je potrebno za stik s svetovno elito izkušnje nabirati v tujini, saj dirkanje v konkurenci osmih, devetih voznikov ni podlaga za uspeh na mednarodnem nivoju," je dodal Domen Jerančič, vodja slovenske ekipe na tekmovanju CIK-FIA Academy Trophy.

Sklepno dirko prvenstva CIK-FIA Academy Trophy bo septembra gostil švedski Kristianstad, kjer se bodo za naslov svetovnega prvaka pomerili tudi tekmovalci v kategorijah KZ in KZ2.

Posnetek dirke s Portugalske si bo prihodnji teden možno ogledati na televizijski postaji Motors TV, rezultati dirke pa so na voljo na spletni strani www.cikfia.com.

 

24.6.2016 - Prunk v Portimau meri na finale

Po obetavnem ognjenem krstu na uvodni dirki CIK-FIA Academy Trophy v francoskem Essayu, je mladi slovenski kartist Nik Prunk odločen, da se mu ta konec tedna na dirki v Portimau uspe uvrstiti v finale.
 
Mladi Koprčan se je na uvodni dirki v Franciji izkazal s skupnim 35. mestom, nastop v finalu se mu je izmuznil le za eno mesto. Potem, ko je na uvodnih treningih presenetil s spodbudnimi uvrstitvami, so bile spremenljive vremenske razmere in pomanjkanje izkušenj glavna razloga za ponesrečene kvalifikacije v Franciji. Nadaljevanje v izločilnih vožnjah je bilo obetavno, a preboj iz ozadja je v tako ostri konkurenci praktično nemogoč, zato si je uvrstitev v finale skušal privoziti skozi repasaž. Nekaj časa je bil zelo dobro na poti, da se uvrsti med štiriintrideset najboljših, a mu je tako željeno uvrstitev v finalno dirko odnesla nespametna napaka sotekmovalca iz Jordanije, ki je dva ovinka pred koncem dirke povzročil nesrečo in iz dirke izločil tudi Prunka. Nedvomno je potrebno upoštevati dejstvo, da se je Prunk prvič znašel v tako močni konkurenci, na dirki v Franciji je tudi prvič stopil v stik z opremo, ki je na voljo tekmovalcem v omenjenem tekmovanju. 
 
Po rahlem razočaranju na uvodni dirki v Franciji, se je ekipa, ki jo na tekmovanjih Academy Trophy vodi Domen Jerančič, odločila za priprave v sosednji Italiji v tekmovanju ROK Cup. Nove izkušnje so nedvomno pripomogle k temu, da bo že ta konec tedna v Portimau nastopil bolje pripravljen na naslednnji izziv - uvrstitev v finale. Nedvomno cilj, ki bi slovenski karting in matično zvezo AMZS znova postavil na zemljevid sveta.
 
Tudi tokrat bo konkurenca izjemna, saj bo na štartu kar enainpetdeset voznikov iz devetintridesetih držav. Prvi treningi so na sporedu že danes, v soboto se bodo tekmovalci podali v kvalifikacije in izločilne dirke za uvrstitev v finale, nedelja pa bo rezervirana za polfinale in finale. Rezultate dirke je možno spremljati na spletni strani www.cikfia.com, medtem ko si dirko lahko v nedeljo v živo lahko ogledate tudi v televizijskem prenosu na spletni strani www.cikfia.tv. Posnetek dirke bo prihodnji teden predvajala televizijska postaja Motors TV.

25.4.16 - Dirka v Essay

Uvodna dirka evropskega prvenstva v kategoriji CIK-FIA Academy Trophy v francoskem Essay  je za nami.
Doživetje je bilo enkratno. Niti predstavljali si nismo, da gre tu za konkurente - fante profesionalce, ki dobesedno živijo in spijo v kartingu, budget imajo neomejen, v šoli so na dirkališčih.... In zato smo ponosni na Nika, da je kljub neprimerljivemu pomanjkanju izkušenj in kilometrov vozil v njihovi sredini. Tempo je bil cel teden dober. 1. kvalifikacije v mokrem pa so bile zelo slabe. Rezultat je popravil na 2. kv in 3. kv vendar je zaradi visečega odbijača, ki je nastal v manjšem trku dobil 10 sek kazni. V nedeljo je na dodatnih kvalifikacijah vozil med prvimi 6-imi  od 22-ih (prvih 6 je šlo v finale) vendar je imel smolo saj ga je konkurent prav v zadnjem ovinku zadnjega kroga zbil iz proge, pristal je na 8. mestu in tako za las izgubil vožnjo v finalu. Na splošno je končal na 35. mestu med 51 vozniki iz 39 držav. Mešani občutki, da bi bilo lahko bolje če ne bi imel smole obenem pa presenečeni, da je glede na tako močno konkurenco to pravzaprav odličen dosežek. K temu je pripomoglo tudi dejstvo, da so motorji, okvirji in ostala oprema res enakovredni med tekmovalci in se lahko pokaže talent, delo in znanje kartista ne pa komu uspe bolje pripraviti motor, karburator,  zmešati gorivo ipd...
Bravo Nik, čestitamo, ponosni smo nate in le tako naprej.
 

23.4.16 - PRUNKOV OGNJENI KRST V NORMANDIJI

22.4.16 - Prunkov ognjeni krst v Normandiji

Prihajajoči konec tedna bo francoski Essay gostil uvodno dirko evropskega prvenstva v kategoriji CIK-FIA Academy Trophy, med nastopajočimi pa bo ognjeni krst na mednarodnih tekmovanjih doživel tudi slovenski kartist Nik Prunk.

CIK-FIA Academy Trophy vstopa v sedmo tekmovalno sezono, letos pa je bilo tekmovanje deležno precejšnjih sprememb, saj se je mednarodna karting zveza CIK-FIA odločila za osvežitev formata tekmovanja in uvedla nekaj dobrodošlih tehničnih sprememb. Koncept tekmovanja ostaja nespremenjen - vsi nastopajoči bodo imeli na voljo identične šasije, motorje in pnevmatike, za prihajajočo sezono pa je CIK-FIA izbrala nove dobavitelje dirkaške opreme, ki obetajo najbolj izenačen format tekmovanja doslej. Vsi tekmovalci bodo imeli na voljo šasije priznanega proizvajalca OTK (Exprit), poganjali jih bodo pogonski agregati Vortex, novost pa so tudi pnevmatike priznanega gumarskega opremljevalca Vega. CIK-FIA na ta način znova potrjuje, da gre za edinstveno tekmovanje, ki primerja najboljše talente iz vsega sveta pod enakimi pogoji, kjer je finančna komponenta potisnjena v ozadje, saj mednarodna karting zveza s pomočjo proizvajalcev močno subvencionira nastope vseh tekmovalcev.

V močni mednarodni konkurenci enainpetdesetih voznikov iz devetintridesetih držav bo po dolgoletni odsotnosti slovenskih tekmovalcev z mednarodne karting scene nastopil tudi aktualni državni prvak v mladinski kategoriji, ki se bo na dirki v Franciji prvič spoznal s pogonskim agregatom kategorije OK-Junior. Mladi Koprčan bo pod vodstvom trenerja Domna Jerančiča zastopal barve Slovenije, saj je v omenjenem tekmovanju v ospredju tekmovanje državnih reprezentanc. Prunk bo tako imel edinstveno priložnost tekmovati z nekaterimi najboljšimi dirkači s petih celin, saj je med nastopajočimi kar nekaj slovitih in uveljavljenih imen v mladinski kategoriji, ki nastop omogoča voznikom starim med 13 in 15 let.

Dirkači se bodo za naslov prvaka pomerili na treh preizkušnjah. Sezona se začenja v Franciji (Essay), nadaljuje na Portugalskem (Portimao), sezono pa bodo dirkači sklenili na Švedskem (Kristianstadt), kjer bo zmagovalec poleg pokala za naslov prvaka prejel tudi vabilo za brezplačen nastop na svetovnem prvenstvu v kartingu v Bahrajnu pod okriljem tovarniške ekipe Tony Kart.

V četrtek je na stezi v Normandiji že potekal žreb šasij in motorjev, dirkači pa so tudi že imeli priložnost za spoznavanje s stezo in tekmovalno opremo. Uradni del tekmovanja se v petek pričenja s prostimi treningi, v soboto so na sporedu kvalifikacije ter izločilne dirke, predfinale in finale bo v nedeljo. Več informacij o dirki je na voljo na uradni spletni strani www.cikfia.com, televizijski prenos dirke pa si bo v nedeljo možno ogledati na televizijski postaji Motors TV ter spletni strani www.cikfia.tv.

 

27.9.15 GOKART DIRKA VRANSKO

Še zadnja dirka za državno prvenstvo in Sportstil pokal je za nami. Na dirkah je vedno napeto, vendar na tej je bila napetost na višku. Prav v vseh razredih se je namreč odvijal boj za zadnje točke in uvrstitvena mesta. Nik Prunk je pred dirko vodil za 2 točki, na kvalifikacijah je bil 0,018 sek za prvim. V predfinalni je imel smolo saj so ga kar 2x izbili iz proge tako, da je že na začetku dirke pristal na zadnjem mestu vendar mu je uspelo prehiteti toliko tekmecev, da je predfinalno dirko končal na 5. mestu v finalni pa nadaljeval do 1. mesta.

Postal je državni prvak v razredu R3!

13.9.15 GOKART DIRKA PTUJ

Tudi predzadnja dirka za državno prvenstvo in Sportstil pokal je za nami.

Nik Prunk je osvojil pole position, v predfinalni je dosegel 2. mesto,

v finalni vožnji pa v boju z Dovjakom osvojil 1. mesto.

30.8.15 GOKART DIRKA CIVIDALE

Dirka v Cividale je za nami. Bilo je vroče in napeto; na pisti in ob njej. Naš tekmovalec

Nik Prunk si je v predfinalni in finalni dirki privozil 2. mesto. Seveda je bila

prvo uvrščena Sara Markučič s svojimi izkušnjami in leti veliko pred vsemi

in za fante premočan nasprotnik.

stran 1 od 3

ŠPORTNI KLUB MEGA
Plavje 20
6281 ŠKOFIJE 

ID za ddv: SI44868740
MATIČNA ŠTEVILKA: 1169815000
IBAN: SI56101000029200196  (Banka Koper)
SPONZORJI DONATORJI
                                   
Joomla templates by Joomlashine